spelenderwijs leren over diversiteit en inclusie

Welkom bij Collectief Caleidoscopia

Wij zijn een collectief van professionals dat zich inzet voor een (meer) inclusieve samenleving. Via workshops, trainingen en het Caleidoscopia kaartspel werken wij samen aan onze missie: een inclusieve samenleving waar ieder mens op waarde wordt geschat. Kennis en bewustwording over diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid staat centraal.

“It is not our differences that divide us, it is our inablility to recognize, accept and celebrate those differences”

— Audre Lorde (1934 – 1992)

Aanbod

Volwassenenspel

Jongerenspel

Trainingen

Inclusie

Inclusie kunnen we bereiken door in gesprek te gaan over dimensies van diversiteit. Zo leren we elkaar beter kennen, begrijpen en kunnen we (meer) inclusief denken en handelen. Onze basis is ontwikkeld vanuit de theorie van intersectionaliteit ofwel kruispuntdenken. Het (h)erkennen van verschillen en overeenkomsten tussen mensen en de maatschappelijke betekenis die we hieraan geven staat centraal.  

Dialoog

Uit ervaring is gebleken dat gesprekken over en omgaan met diversiteit een uitdaging is. Het inzoomen op verschillen tussen mensen kan zowel positief als negatief uitwerken en tot in- of uitsluiting leiden. Vaak gebeurt dit onbedoeld en onbewust. Het door ons ontwikkelde diversiteitsspel is een methode die helpt om op een respectvolle manier met elkaar in dialoog te gaan. Verdieping in reflectie en bewustwording over de samenhang tussen diversiteitsaspecten leveren spelenderwijs nieuwe en verrassende inzichten op. Iedereen die wil leren op een andere manier om te gaan met verschillen is welkom om van ons aanbod gebruik te maken.