Caleidoscopia

Activiteiten Caleidoscopia

We richten ons op een ieder die met diversiteit aan de slag wil en in het bijzonder op professionals zoals: docenten, supervisoren, (human resource-)managers, hulpverleners, projectbegeleiders, werkers in de (geestelijke) gezondheidszorg, et cetera.

Gebruik van het diversiteitsspel Caleidoscopia

De Caleidoscopiakaarten zijn een belangrijk middel die tijdens verschillende activiteiten ingezet kunnen worden. Uit ervaring is gebleken dat gesprekken/dialoog aan de hand van de kaarten, verdieping in reflectie en bewustwording m.b.t. diversiteitsaspecten met zich meebrengen. Belangrijk hierbij is het elkaar bevragen d.m.v. open- en reflectieve vragen.

Om een indruk te geven volgen hieronder een aantal voorbeelden van activiteiten die het Netwerk de afgelopen jaren georganiseerd heeft. De activiteiten richten zich op verschillende doelgroepen, bijvoorbeeld docenten, supervisoren, (human resource) managers, hulpverleners, projectbegeleiders, beroepskrachten in de (geestelijke) gezondheidszorg et cetera.

Conferenties

  • Conferenties: samen met het Diversiteitnetwerk Supervisoren met een migrantenachtergrond NESUMI (Nederlandse Supervisoren met een Migratieachtergrond), zijn er ter introductie van het Diversiteitsspel drie conferenties gegeven, waar er naast het basisspel diverse workshops waren over hoe diversiteit geïntegreerd kan worden in andere methoden met betrekking tot het begeleiden van mensen. De thema’s waren bijvoorbeeld: Ontmoeting over grenzen en Perspectiefwisseling in tijd, plaats en context. De methoden die gehanteerd werden in de workshops waren bijvoorbeeld: Werken met de niveaus van Bateson en Caleidoscopia, Atlas van de Belevingswereld en Caleidoscopia, Schilderen en Caleidoscopia, Contextueel en Caleidoscopia, Taal en Caleidoscopia, Teambuilding en Caleidoscopia, ecogram/genogram en Caleidoscopia, systeemopstellingen en Caleidoscopia.

Workshops

  • Diverse workshops, bijvoorbeeld in het kader van een Studieloopbaandag: ‘Diversiteit: overeenkomsten en verschillen in de hulpverlening’; voor Student Mentoren (4e jaar studenten van diverse opleidingen): ‘Interculturele Communicatie’; voor HBO-docenten van diverse opleidingen: ‘Omgaan met diversiteit’; voor Bètavrouwen (NIMF/GAIA): ‘Wrijving geeft glans: spelen met diversiteit’; studiedag van het Mobiliteitsfonds (HBO-personeelswerkers en beleidsmakers).
  • Recent gegeven workshops: Workshop ‘Omgaan met ongemak’ voor dialoogproject EMOUNA, VU Faculteit Religie en Theologie; workshop Caleidoscopia, Symposium Diversiteit en Inclusie HvA FMR; Workshop Caleidoscopia Trainees HvA; workshop Caleidoscopia Amsterdam Museum.
  • Deelname en bijdrage aan Internationale workshops in diverse landen, waaronder België, Hongarije, Duitsland en Suriname.

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam