Caleidoscopia

Over Caleidoscopia

Wat zijn onze deskundigheden:

  • theoretische kennis over diversiteit in ‘brede zin’
  • ervaring in het omgaan met diversiteitsdimensies bij het begeleiden van mensen. Het betreft de dimensies: sekse/gender, etniciteit, sociale klasse, religie, seksuele identiteit, talent en beperking, levensfase en (beroeps)socialisatie
  • organiseren en geven van workshops, trainingen, bijscholing en conferenties met diversiteit als centraal thema. Onder andere met behulp van het Caleidoscopia spel
  • mensen begeleiden met aandacht voor diversitei.
  • materiaal ontwikkelen op het gebied van diversiteit
  • kennis over diversiteit verder ontwikkelen, delen en overdragen.

Welke activiteiten organiseren we:

We richten ons op een ieder die met diversiteit aan de slag wil en in het bijzonder op professionals zoals: docenten, supervisoren, (human resource-)managers, hulpverleners, projectbegeleiders, werkers in de (geestelijke) gezondheidszorg, etc.

Hieronder staan een aantal voorbeelden van activiteiten die we de afgelopen jaren hebben georganiseerd. Bij Activiteiten en workshops en Archief is nog meer informatie hierover te lezen.

  • Ter introductie van het Caleidoscopiaspel hebben we samen met het Diversiteitnetwerk Supervisoren met een migrantenachtergrond drie Conferenties georganiseerd: een Miniconferentie, de Conferentie ‘Ontmoeting over grenzen’ en de Conferentie ‘Perspectiefwisseling in tijd, plaats en context’. Naast het basisspel waren er diverse workshops over hoe diversiteit geïntegreerd kan worden in andere methoden met betrekking tot het begeleiden van mensen. Bijvoorbeeld workshops over “Caleidoscopia en de contextuele benadering”, “Rasterschema (ecogram en genogram)”, “Niveaus ontleend aan Bateson” en “Loopbaanorientatie”.
  • Diverse workshops, bijvoorbeeld in het kader van: – een Studieloopbaandag: ‘Diversiteit: overeenkomsten en verschillen in de hulpverlening’; – voor Student Mentoren (4e jaars studenten van diverse opleidingen): ‘Interculturele   Communicatie’; – voor HBO-docenten van diverse opleidingen: ‘Omgaan met diversiteit’; – voor Bètavrouwen (NIMF/GAIA): ‘Wrijving geeft glans: spelen met diversiteit’; – voor een studiedag van het Mobiliteitsfonds (HBO-personeelswerkers en beleidsmakers):   ‘Goede praktijkvoorbeelden: Caleidoscopia Wrijving geeft Glans’.
  • Internationale workshops in diverse landen, waaronder België, Hongarije en Duitsland.

Voor meer informatie: info@caleidoscopia.nl

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.